Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Λαμία: Συλλήψεις και τρομοκρατία στο 1ο ΕΠΑΛ που βρίσκεται σε κατάληψη

Με πρόσχημα τη διατάραξη της κοινής ησυχίας αστυνομικοί με τη συνδρομή εισαγγελέα εισέβαλαν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας στο οποίο γίνεται κατάληψη και συνέλαβαν δύο ανήλικους μαθητές τους οποίους οδήγησαν στο τμήμα.
Στη συνέχεια και αφού κλήθηκαν οι μητέρες τους στο τμήμα, οι μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι. Κρατήθηκαν όμως οι μητέρες τους με την κατηγορία της αμέλειας ανηλίκου.

Το γεγονός καταγγέλλει η ΤΟ Φθιώτιδας της ΚΝΕ, τονίζοντας ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι η τρομοκράτηση των αγωνιστών μαθητών, των μαθητών που σηκώνουν κεφάλι ενάντια στα αντιλαϊκά σχέδια».
Η ΚΝΕ καλεί «τον εργαζόμενο λαό και τους νέους της πόλης να καταδικάσουν με κάθε τρόπο τον αυταρχισμό και την καταστολή της κυβέρνησης, να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα των μαθητών».
Σημειώνεται ότι η κατάληψη, που ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη, γίνεται για να λυθούν οξυμένα προβλήματα όπως οι ελλείψεις σε βιβλία και καθηγητές.
Σήμερα, σε μια πρώτη αντίδραση,  οι μαθητές του ΕΠΑΛ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Πάρκου, ενώ σε συντονισμό με τα άλλα σχολεία οργανώνεται συγκέντρωση την ερχόμενη Δευτέρα 20 Οκτώβρη.