Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Ψήφισμα Συμπαράστασης

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

            Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας δηλώνει ότι συμπαραστέκεται στoυς συναδέλφους Μάρκο Σκούφαλο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου, Δημοτικό Σύμβουλο και μέλος του Δ.Σ. των Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου και Γιώργη Αμπαζή, Πρόεδρο του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Δ. Χίου, Πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, οι οποίοι διώκονται από τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Chiospress και της ΚΟΙΝΣΕΠ "ΑΚΜΗ". Η δίωξη αυτή επιχειρεί να ποινικοποιήσει την πολιτική δράση διασύροντάς τους ως κοινούς εγκληματίες.

      
      Ύστερα από σειρά καταγγελιών, μηνύσεων ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης φθάνει στο σημείο να απαιτεί με αγωγή 70.000 ευρώ από τον καθένα από τους δυο συνδικαλιστές, με δίκη που εκκρεμεί στις 8 Οκτώβρη 2014, συμπεριλαμβανομένου και του αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Πολίτης» κ. Κατσαράκη τον οποίο εγκαλεί για τους ίδιους λόγους.

            Οι δυο συνδικαλιστές δε διώκονται για κοινά ποινικά αδικήματα, για προσωπικούς ή άλλους λόγους, αλλά για την πολιτική τους άποψη και στάση ενάντια στις λεγόμενες «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» (ΚΟΙΝΣΕΠ). Εξέφρασαν δημόσια τη γνώμη τους ως είχαν δικαίωμα και υποχρέωση. Διεκδίκησαν το δικαίωμα των εργαζομένων να εργάζονται με σταθερές εργασιακές σχέσεις, που απειλούνται από τις ΚΟΙΝΣΕΠ, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών δομών που προωθούνται και μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ.

            Οι απόπειρες τρομοκράτησης αγωνιστών ή φορέων που αντιτίθενται στις αντιλαϊκές πολιτικές απ’ οπουδήποτε και αν προέρχονται, πρέπει να πέσουν στο κενό. Αν τους το επιτρέψουμε θα προχωρήσουν και σε άλλα γενικότερα σχέδια που προωθούνται για την ποινικοποίηση των αγώνων και για το δικαίωμα στην απεργία.

  

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας