Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Καμπάνια αλληλεγγύης «Ένα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης»,

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας συμμετέχει στην καμπάνια αλληλεγγύης "Ένα τετράδιο για τα παιδιά της Γάζας", που γίνεται με πρωτοβουλία της Π.Σ.Ο. (Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία), της F.I.S.E. (Παγκόσμια Συνδικαλιστική Οργάνωση Εκπαιδευτικών), σε συνεργασία με τη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:


ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Λένε πως «Μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις». Η εικόνα με το παλαιστίνιο κοριτσάκι της Γάζας που μετά το βομβαρδισμό του σπιτιού του έψαχνε στα ερείπια να βρει τα βιβλία και τα τετράδιά του, πραγματικά «λέει» τα πάντα.
Η απανθρωπιά, η βαρβαρότητα, η ιμπεριαλιστική θηριωδία δεν έχουν τελειωμό! Τουλάχιστον 565 μαθητές έχασαν τη ζωή τους, τουλάχιστον 3 χιλιάδες τραυματίστηκαν και καταστράφηκαν ολοσχερώς 277 σχολεία. Ισραήλ, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ αιματοκυλούν διαρκώς το λαό της Παλαιστίνης. Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο πλάι της δολοφονικής κυβέρνησης του Ισραήλ. Υπογράφει μαζί της συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας, είναι συνένοχη.

Μόνο η παγκόσμια αλληλεγγύη  μπορεί να σταματήσει το δολοφονικό χέρι των ιμπεριαλιστών.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας θα πάρει μέρος στη δίμηνη καμπάνια αλληλεγγύης «Ένα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης», που γίνεται με πρωτοβουλία της Π.Σ.Ο. (Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία), της F.I.S.E. (Παγκόσμια Συνδικαλιστική Οργάνωση Εκπαιδευτικών), σε συνεργασία με τη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών.

Συγκεντρώνουμε τετράδια, μολύβια, γόμες, γραφική ύλη κ.α. σε κάθε σχολείο και τα πηγαίνουμε στα Γραφεία της ΕΛΜΕ ή ερχόμαστε σε συνεννόηση με κάποιο από τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ.
Η ΕΛΜΕ θα φροντίσει να σταλούν όσα υλικά συγκεντρωθούν στα γραφεία της «Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργατών» που εδρεύουν στο εργατικό κέντρο Πειραιά.

Συζητάμε στους συλλόγους διδασκόντων, με τους Συλλόγους γονέων, με τους μαθητές μας, για τα πραγματικά αίτια του άδικου πολέμου ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης, για το δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων να έχουν πατρίδα, ενάντια στην κατοχή και εισβολή του Ισραήλ.
Ζητάμε τη συμμετοχή όλων μ΄ ένα τετράδιο ή μολύβι.
Παίρνουμε όποιες άλλες πρωτοβουλίες σκεφτεί κάθε σχολείο ή κάθε συνάδελφος (συζητήσεις, παραστάσεις, εκδηλώσεις κλπ).
Πάρε κι εσύ θέση.

Το Δ.Σ.