Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Παραδόθηκε το πρώτο μέρος της βοήθειας στους μαθητές της Παλαιστίνης

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η καμπάνια αλληλεγγύης «Ένα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης» στα σχολεία καθώς αγκαλιάζεται πλατιά από μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, εργαζόμενους. Το απόγευμα, η πρώτη δόση βοήθειας που έχει συγκεντρωθεί από διάφορες περιοχές της χώρας, παραδόθηκε στην Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών, ενώ δόθηκε συνέντευξη τύπου. Η εκδήλωση έγινε στο χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος όπου πραγματοποιείται η έκθεση εικαστικών τεχνών και φωτογραφίας με τίτλο «Άνθρωποι, Χρώμα και Σίδερο 8» και η οποία κλείνει την Κυριακή με μία μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.
Το μήνυμα έφτασε σε εκατοντάδες σχολεία στα οποία μαζεύτηκε πολύτιμη βοήθεια (γραφική ύλη, τετράδια, τσάντες) για τα παιδιά της Παλαιστίνης. Οι μαθητές δεν έμειναν εκεί. Έγραψαν και ζωγράφισαν μηνύματα αλληλεγγύης και ελπίδας, καλώντας τα δοκιμαζόμενα παιδιά να δείξουν κουράγιο, δηλώνοντας ότι βρίσκονται δίπλα τους.
Μιλώντας εκ μέρους των συλλόγων και των ΕΛΜΕ που συμμετέχουν στην καμπάνια, ο Κ. Παπλωματάς, πρόεδρος του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου» τόνισε μεταξύ άλλων: «Όλοι μας έχουμε υποχρέωση να σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης και ειδικότερα τα ταξικά συνδικάτα και οι εργαζόμενοι. Σήμερα στις ανάγκες του Παλαιστινιακού λαού, αύριο όπου χρειαστεί...».
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργατών, Mohammed Iqnaibi μετέφερε θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς του λαού, των παιδιών, των εργατών της Παλαιστίνης και ευχαρίστησε την ΠΣΟ, το ΠΑΜΕ, FISE, τα σωματεία εκπαιδευτικών ΕΛΜΕ και Συλλόγους, τους μαθητές και όλους συνέβαλαν στην καμπάνια. «Θεωρούμε ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι πιο δυνατή από τις σφαίρες της κατοχής», είπε , χαρακτηρίζοντας την καμπάνια σαν απάντηση σε όσους θέλουν να ξεχαστεί η Παλαιστίνη και τα εγκλήματα ενάντια στο λαό της. Απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς, τόνισε τη σημασία που έχει να μαθαίνουν οι νέες γενιές τι συμβαίνει γύρω τους.
ΠΗΓΗ:902.gr