Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΜΕ Κέρκυρας: Πρόσκληση σε σύσκεψη των Πρωτοβάθμιων Σωματείων του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα

 Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ καλεί τα Πρωτοβάθμια Σωματεία του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα σε σύσκεψη τη

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014, στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του
Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας

ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

            Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ καλεί τα Πρωτοβάθμια Σωματεία του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα σε σύσκεψη τη

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014, στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του
Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας

με στόχο την προετοιμασία απέναντι στη νέα, σκληρή σύγκρουση με τους σχεδιασμούς και την πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε και του κεφαλαίου.

Τα θέματα της σύσκεψης θα είναι:

1. Το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα το Σάββατο 1η Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι με ζήτημα αιχμής την ανεργία και στο οποίο ήδη έχουν αποφασίσει περίπου 600 Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία ότι θα συμμετάσχουν.
 
            Θεωρούμε ότι η επίθεση αφορά τους πάντες και ότι ήρθε η ώρα να δοθεί συνολική – καταιγιστική – ενωτική – ταξική απάντηση.

            Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, γυναίκες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι όλοι μια γροθιά! Να πολιορκήσουμε εργοδοτικές οργανώσεις, υπουργεία, εφορίες, τράπεζες, τον ΟΑΕΔ, όσους ρημάζουν τις ζωές μας.
   
            Να μην δεχτούμε το στράγγισμα και το ξεζούμισμα μας! Με τους αγώνες μας να επιβάλλουμε το δίκιο μας. Η απάντηση μας να κορυφωθεί με το μεγάλο ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1Η ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

            Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα! Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας! Να μην αποδεχτούμε να ζήσουμε με τον εφιάλτη της ανεργίας!

Εδώ και τώρα απαιτούμε ουσιαστική προστασία των ανέργων τώρα!
  • Ασφαλιστική & υγειονομική κάλυψη όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία.
  • Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ για όσο διάστημα είναι άνεργος/η.
  • Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.
  • Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.
2. Ιδιωτικοποίηση του Αεροδρομίου Κέρκυρας.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ –ΠΑΣΟΚ υλοποιώντας την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξυπηρετώντας τις απαιτήσεις των εγχώριων και ξένων πολυεθνικών ομίλων για την όλο και μεγαλύτερη κερδοφορία τους, συνεχίζει τις προσπάθειες εκποίησης της Δημόσιας περιουσίας.

Χρησιμοποιεί την καπιταλιστική κρίση ως αφορμή για την ιδιωτικοποίηση φιλέτων γης, δημόσιων υποδομών αλλά και υπηρεσιών με στόχο την αύξηση των κερδών των μονοπωλίων στην πλάτη του ελληνικού Λαού.

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο εντάσσεται και η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του Αεροδρομίου της Κέρκυρας, η οποία θα έχει άμεσες αρνητικές συνέπειες στο επιβατικό κοινό, στους εργαζομένους στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) αλλά και στους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες του νησιού και ιδιαίτερα της πόλης της Κέρκυρας.

 Απαιτούμε:

  • Να μην ιδιωτικοποιηθεί με κανέναν τρόπο το αεροδρόμιο της Κέρκυρας.

  • Να μην εφαρμοστούν οι νόμοι 3913/2011 και 4146/2013 που αφορούν τη διάλυση της ΥΠΑ, ιδιωτικοποιήσεις αεροδρομίων και αεροναυτιλίας καθώς και οι κυρώσεις συμφωνίας που έχουν ψηφιστεί για τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό (ΕΕΟ).

  • Η ΥΠΑ να παραμείνει ενιαία και δημόσια υπηρεσία με όλες τις αρμοδιότητές της για την ίδρυση, την οργάνωση, τη λειτουργία και την εκμετάλλευση των αεροδρομίων, συμπεριλαμβανομένου της αεροναυτιλίας και του αεροδρομίου των Σπάτων. Ενταγμένη σε ένα δημόσιο φορέα αερομεταφορών για την ασφαλή, συχνή, οικονομική και ποιοτική μεταφορά.

  • Ο ελληνικός εναέριος χώρος να μην καταστεί μέρος του ενιαίου εναέριου χώρου της Ε.Ε. αλλά να παραμείνει στην αποκλειστική κυριότητα του Ελληνικού κράτους για τη διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας και την αποτελεσματική ασφάλεια των πτήσεων.



15 Οκτωβρίου 2014

Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ