Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου : Κλειστά παραμένουν ολοήμερα σχολεία και νηπιαγωγεία - Δεκάδες οι χαμένες διδακτικές ώρες

Σε δεκάδες ανέρχονται οι χαμένες διδακτικές ώρες στη Χίο, δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ενώ την ίδια ώρα, ολοήμερα σχολεία και νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά.
Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου «O Αδαμάντιος Κοραής», στη Χίο στις 24 Οκτώβρη μόλις δύο δάσκαλοι και τρεις νηπιαγωγοί διορίστηκαν ως αναπληρωτές στα ολοήμερα. Κανένας διορισμός εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, δεν έχει γίνει στα ολοήμερα.
Μέχρι σήμερα εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά τα ολοήμερα σχολεία ΒολισσούΆγιου Γιώργη ΣυκούσηΣυκιάδας - Λαγκάδας και να αδυνατούν να λειτουργήσουν λόγω μεγάλου αριθμού μαθητών τα ολοήμερα της πόλης και του Βροντάδου. Η ίδια κατάσταση επικρατεί στα νηπιαγωγεία με κλειστό του Δαφνώνα.
Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, σημειώνει: «Η κυβέρνηση εξακολουθεί να εφαρμόζει την πολιτική του σταγονόμετρου στους διορισμούς με αποτέλεσμα στις 24/10/2014 ενώ έκανε κάποιους ελάχιστους διορισμούς στην υπόλοιπη Ελλάδα, στο νησί μας δεν πραγματοποίησε κανένα διορισμό για τις παρακάτω ειδικότητες: ΠΕ19 - 20 Πληροφορικής, Ε16 Μουσικής, ΠΕ11 Μουσικής, ΠΕ06 Αγγλικών, ΠΕ08 Θεατρικής Παιδείας, ΠΕ Γερμανικών.
Είναι φανερό ότι η συγκυβέρνηση και η πολιτική του "νέου σχολείου", των πεινασμένων μαθητών, των ανύπαρκτων ή κακοπληρωμένων εκπαιδευτικών βρίσκει την καλύτερη εφαρμογή της και στη Χίο. Η Διεύθυνση φροντίζει να γίνεται ο καλύτερος εφαρμοστής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής προκειμένου να κρύβονται επιμελώς οι χαμένες εκπαιδευτικές ώρες. Είτε φορτώνοντας στις πλάτες των συναδέλφων είτε επιμηκύνοντας το εκπαιδευτικό ωράριο στις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν οι σχετικές ειδικότητες.
Απαιτούμε τον άμεσο διορισμό εκπαιδευτικών στα ολοήμερα σχολεία και νηπιαγωγεία του νησιού. Απαιτούμε να δημοσιοποιήσει επίσημα η Διεύθυνση το έγγραφο με τον αριθμό των κενών που έστειλε, εάν πράγματι έστειλε, καθώς και τις ενέργειές προς το Υπουργείο, ώστε αυτά να καλυφθούν. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από όσους παίζουν με τους συναδέλφους είτε φανερά είτε πίσω από τις πλάτες μας».
ΠΗΓΗ:syllogos-pe-chiou.blogspot.gr/