Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΜΕ Κέρκυρας: Παράσταση διαμαρτυρίας για υπουργείο Παιδείας και Χρυσή Αυγή

Παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη αντιπροσωπεία της Γραμματείας Κέρκυρας του ΠΑΜΕ, σχετικά με τις διευκρινήσεις που ζήτησε το υπουργείο Παιδείας με έγγραφό του από τα σχολεία της Κεφαλονιάς για να απαντήσει σε ερώτηση της φασιστικής Χρυσής Αυγής.
Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ απαίτησε να σταματήσει οποιαδήποτε διαδικασία τόσο από το υπουργείο όσο και από την Περιφερειακή Διεύθυνση. Πέρα από την υπηρεσιακή και δημοσιοϋπαλληλική ευθύνη, υπάρχει και η πολιτική αλλά και ατομική ευθύνη.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Την Πέμπτη 09/10/2014, αντιπροσωπεία της Γραμματείας Κέρκυρας του ΠΑΜΕ, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, κ. Καραβασίλη σχετικά με τις διευκρινήσεις που ζήτησε με έγγραφό του από τα σχολεία της Κεφαλονιάς με στόχο να απαντήσει το Υπουργείο Παιδείας σε ερώτηση της φασιστική Χρυσής Αυγής.
            Με τον τρόπο αυτό το Υπουργείο Παιδείας έθεσε τις διοικητικές του δομές στην υπηρεσία της Χρυσής Αυγής που θέλει να αναλάβει ρόλο επιθεωρητή της σχολικής ζωής. Με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε έφτασε τελικά η ερώτηση της Χρυσής Αυγής στα σχολεία και ζητείται από τους διευθυντές άμεσα να ενημερώσουν αρμοδίως γιατί την ημέρα που συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο (!!!) του Π. Φύσσα κρατήθηκε στα σχολεία της Κεφαλονιάς ενός λεπτού σιγή ενώ παράλληλα υπήρξε και κομουνιστικό παραλήρημα (!!!). Θορυβήθηκαν οι χρυσαυγίτες και προσπαθούν να αποκρύψουν ότι ο Φύσσας δολοφονήθηκε από το φασιστικό - ρατσιστικό χέρι χρυσαυγίτη, βρήκαν όμως και το έφορο έδαφος του Υπουργείου Παιδείας...
            Η αντιπροσωπία του ΠΑΜΕ απαίτησε να σταματήσει οποιαδήποτε διαδικασία τόσο από το Υπουργείο όσο και από την Περιφερειακή Διεύθυνση. Πέρα από την υπηρεσιακή και δημοσιοϋπαλληλική ευθύνη, υπάρχει και η πολιτική αλλά και ατομική ευθύνη. Είναι απαράδεκτο να δίνουμε χώρο στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να παρεμβαίνει στα σχολεία. Ίσα ίσα που ακόμα περισσότερα θα έπρεπε να γίνουν στα σχολεία ώστε να απομονωθεί η ιδεολογία του φασισμού. Οι εκπαιδευτικοί, μαζί με τους γονείς και τους μαθητές  έχουν όχι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να αντιπαλεύουν τους νεοναζί.
            Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για να αναδείξουμε τις αιτίες του φασισμού αλλά και τους σκοπούς που εξυπηρετεί. Στόχος μας πρέπει να είναι να απομονωθεί η φασιστική ιδεολογία, που καλλιεργεί το μίσος και το ρατσισμό, από τη συνείδηση των παιδιών μας. Καλούμε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς να εντείνουν τη δράση τους σε αυτή την κατεύθυνση.
Έξω οι φασίστες από τα σχολεία.
 Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ
09/10/2014