Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΑΣΓΜΕ: Ενεργή συμπαράσταση στους αγώνες εκπαιδευτικών - μαθητών

Τη συμπαράστασή της «σε κάθε εκπαιδευτικό που αντιστέκεται στην εξαθλίωσή του και την επιστημονική του απαξίωση, μέσα στο σχολείο. Που αρνείται να γίνει ο ντήλερ μιας παιδαγωγικής που κλείνει τα μάτια στη βαρβαρότητα και αποθεώνει την εκμετάλλευση, παρά τη δαμόκλειο σπάθη της δήθεν αξιολόγησης», εκφράζει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) καλώντας σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις δασκάλων και καθηγητών στις 23 Οκτώβρη. 


Η ΑΣΓΜΕ καλεί όλους τους γονείς να συναντηθούν με το λαϊκό κίνημα την 1η Νοέμβρη, στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα «δυναμώνοντας τα μπλοκ των 700 σωματείων και φορέων σ' όλη τη χώρα, διαδηλώνοντας ότι δεν θα συμβιβαστούμε με την ανεργία και τη φτώχεια».
Η ΑΣΓΜΕ καλεί επίσης σε κλιμάκωση των μαθητικών κινητοποιήσεων στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες των μαθητών και των μαθητικών κοινοτήτων «με πυρήνα το κάθε σχολείο, να κάνουμε ένα βήμα μπροστά στο συντονισμό μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών και των υπόλοιπων εργαζόμενων. Συντονισμό σε επίπεδο ένωσης - περιφέρειας - αλλά και πανελλαδικά μέσα στο Νοέμβρη ιδίως μπροστά στο νέο προϋπολογισμό» όπως τονίζει