Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Ομοσπονδία Γονέων Αττικής: «Απαιτούμε άμεση λύση για τη μεταφορά των μαθητών»

Τους εκατοντάδες μαθητές και τους γονείς τους που διαδήλωσαν την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, απαιτώντας δωρεάν και ασφαλή μεταφορά για όλα τα παιδιά, χαιρετίζει η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής.
Απαιτούν από την κυβέρνηση και από την Περιφέρεια Αττικής άμεση λύση του προβλήματος. Να ξεκινήσουν τώρα τα κατακυρωμένα δρομολόγια χωρίς καμία καθυστέρηση. Να ξεκινήσει τώρα η διαδικασία για τα δρομολόγια που είναι εκτός διαγωνισμού, λόγω της ΚΥΑ 24001.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες μαθητές και τους γονείς τους που διαδήλωσαν χτες, όλη μέρα στο κέντρο της Αθήνας, απαιτώντας ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ δωρεάν και ασφαλή μεταφορά, για όλα τα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Την πρωτοβουλία της κινητοποίησης πήρε η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, μαζί με τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων και τους Συλλόγους Γονέων Μουσικών Σχολείων Αλίμου, Ιλίου, Παλλήνης, Πειραιά και Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα. Συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεύτηκαν προς τη Βουλή, όπου επέδωσαν Υπόμνημα Διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο και τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής.
Χαιρετίζουμε και την αντίστοιχη διαμαρτυρία που έγινε στις 30 Σεπτέμβρη στην Αντιπεριφέρεια Αν. Αττικής. Και εκεί εκατοντάδες μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση των σχολείων με πρώτο ζήτημα την έλλειψη μεταφοράς.
Στη συνέχεια, κινηθήκαμε προς την Περιφέρεια Αττικής όπου συζητιόταν το επίμαχο ζήτημα. Στο περιφερειακό συμβούλιο μας έγινε γνωστό ότι η Περιφέρεια είχε προκηρύξει από το Μάρτη του 2014 διαγωνισμό για 644 δρομολόγια έναντι των 916 πέρυσι, όπως οριζόταν από την ΚΥΑ 24001. Από αυτά:
- μόνο 96 δρομολόγια είναι έτοιμα να ξεκινήσουν τις επόμενες μέρες, κάτι περισσότερα από το 10% των αναγκών,
- άλλα 28 βρίσκονται στο ελεγκτικό συνέδριο,
- 83 είναι ακόμα άγονα και 355 είναι σε διαδικασία κατακύρωσης. Γι’ αυτά τα 438, ευελπιστούν να κατακυρωθούν και να πάνε στην ελεγκτική επιτροπή το επόμενο διάστημα (15 μέρες), όπου θα απαιτηθεί επιπλέον ένας μήνας (!),
- τα υπόλοιπα περίπου 353 δρομολόγια που είναι εκτός διαγωνισμών (λόγω των νέων χιλιομετρικών αποκλεισμών) ευελπιστούν να κατακυρωθούν με απευθείας ανάθεση σύμφωνα με την Εγκύκλιο 51 του υπ. Εσωτερικών.
Η Περιφέρεια δεσμεύτηκε να προχωρήσει στον άμεσο σχεδιασμό για την υλοποίηση του πάγιου αιτήματός μας, την ίδρυση ενιαίου κρατικού φορέα σχολικής μεταφοράς.
Συνεχίζουμε, ενωμένοι και αποφασισμένοι!
Απαιτούμε τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από την Περιφέρεια Αττικής άμεση λύση του προβλήματος.
  • Να ξεκινήσουν ΤΩΡΑ τα κατακυρωμένα δρομολόγια χωρίς καμία καθυστέρηση.
  • Να ξεκινήσει ΤΩΡΑ η διαδικασία για τα δρομολόγια που είναι εκτός διαγωνισμού, λόγω της ΚΥΑ 24001 (έτσι και αλλιώς μόνο για φέτος υπάρχει άρση των χιλιομετρικών ορίων).
  • Να σταματήσει ο ελεγκτικός μηχανισμός του ΟΑΣΑ, να κόβει πρόστιμα στους μαθητές που δεν έχουν εισιτήριο.
  • Να δώσουν επιπλέον κονδύλια από το πλεόνασμα που έχουν, τόσο η κυβέρνηση όσο και η Περιφέρεια, για να καλύψουν την ανάγκη της μεταφοράς των μαθητών.
  • Άμεσα να προχωρήσουν στην κατάθεση νέου νομοσχεδίου για τη μεταφορά των μαθητών, χωρίς την εμπλοκή των ιδιωτών.
Καμία αναμονή! Δεν παίζουμε με την ασφάλεια των παιδιών μας. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το δικαίωμά μας στην αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία».
ΠΗΓΗ:goneis.gr