Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Ο Σωκράτης»: Καταγγέλλει τον εμπαιγμό των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης για τα συνεχιζόμενα κενά

Ο Σύλλογος ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης»καταγγέλλει τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής για τον εμπαιγμό τους απέναντι στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, αναφορικά με τα κενάσε δασκάλους, νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και ειδικό βοηθητικό προσωπικό για τα Ειδικά Σχολεία - Νηπιαγωγείο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«"Κούφιες" οι υποσχέσεις του Περιφερειακού Διευθυντή, κατά τη διάρκεια της τελευταίας παράστασης διαμαρτυρίας του Συλλόγου μας, την Τετάρτη 1η Οκτώβρη:
Εντός δέκα ημερών επρόκειτο να καλυφθεί το 90% των κενών σε εκπαιδευτικούς. Άμεσα θα έδινε εντολή να καλυφθούν τα κενά σε Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό στο Ειδικό Σχολείο Αχαρνών.
Το χρονικό διάστημα των δέκα ημερών έχει παρέλθει και μέσα Οκτώβρη τα κενά σε εκπαιδευτικούς, στην Περιφέρειά μας, ξεπερνούν τα πενήντα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα 2 κενά στο Δημ. Σχ. Βαρνάβα, τα 2 κενά στο Δημ. Σχ. Μαλακάσας και τα 2 κενά στο 23ο Δημ. Σχ. Αχαρνών, στους Αγ. Αποστόλους, στο 19ο Δημ. Σχ. Αχαρνών, 28ο Δημ. Σχ. Αχαρνών, Νηπιαγωγεία Αγ. Στεφάνου, Ωρωπού, Αυλώνα, 4ο Αχαρνών, 9ο Αχαρνών...
Από τις ελάχιστες προσλήψεις εκπαιδευτικών που έγιναν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, μόνο εφτά αφορούν ΠΕ 70 (Δάσκαλοι). Σχετικά με τη λειτουργία του Ειδικού Σχολείου και Νηπιαγωγείο Αχαρνών, υπάρχει μόνο ένας εργαζόμενος ως Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, με αποτέλεσμα πάνω από δεκαπέντε μαθητές να μην πηγαίνουν σχολείο.
Θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε εκπαιδευτικούς και γονείς ότι τόσο η Διευθύντρια Εκπαίδευσης όσο και ο Περιφερειακός Διευθυντής, εντολοδόχοι της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, λειτουργούν ως κυματοθραύστες της λαϊκής δυσαρέσκειας και η "αποδοτικότητά" τους μετριέται ανάλογα με το πόσο αποτελεσματικά μας εμπαίζουν.
Δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες... Αυτή η αντιεκπαιδευτική πολιτική, απόλυτα εναρμονισμένη με τις κατευθυντήριες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, θέλει τα σχολεία να λειτουργούν με το ελάχιστο οικονομικό κόστος, τους χορηγούς να μπαινοβγαίνουν και να καθορίζουν το περιεχόμενο σπουδών, τους εκπαιδευτικούς σε εργασιακή ομηρία (ελαστικοποιημένη σχέση εργασίας, κινητικότητα κλπ). Έτσι "παίρνει σάρκα και οστά" το νέο σχολείο της ημιμάθειας και δεξιοτήτων...
Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαζικούς φορείς να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, γιατί η μόρφωση των παιδιών μας δεν είναι εμπόρευμα, αλλά δικαίωμα που κατακτήθηκε με πολύχρονους και αιματηρούς αγώνες και δε θα το χαρίσουμε σε κανέναν!».
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ